špenátovo...

...vajíčková bábovka!

Krásný večer blogerky, to byl ale krásný letní den...
...až do bouřky :-)

Dnes jsem dělala k večeři opět trochu pokus:-)
Krůtí medailonky se špenátovo vajíčkovou bábovkou :-), inspirovala mě k tomu tahle fotka na pinterestu a protože špenát , jak už jistě víte, je u nás věc velmi oblíbená...






...vítám každý, jednoduchý nápad na jeho přípravu...




...tohle je moje verze :

špenát
vajíčka
čerstvé bylinky
osmažená cibulka
osmažené houby (žampiony)
koření a sůl (směs Mediterran od Alnatury)...


...vše smíchat a dát do mísy na bábovku (nebo ideálně, pokud máte, do muffinového pekáče, zatím ho nemám ), pečeme v troubě cca 20 min. na 175°C

Dobrou chuť!



Použít se dá jako příloha nebo součást snídaně...




... my jsme to měli jako přílohu k večeři a moc nám chutnalo :-)


Tady ještě fotka , která zachycuje postup na terase...


...aneb můj každodenní boj:-)

Mějte pěkný večer!







Komentáře

Mery13 píše…
Jeeeminenku Lucko to vyzera božský a je to tak jednoduche, už si to zapisujem :-)A pracička vam ide od ruky jedná radosť, už sa teším na pokračovanie. Dáždik Ti tak trošku v dobrom závidím, no čo už ja musím polievať :-( Už asi dva týždne ani kvapka a horúčava ako na sahare :-))
Amelie píše…
to vypadá úúžasně, to musím vyzkoušet. Děkuju.
Amelie píše…
a kolik čeho? To bylo od oka??
Susie píše…
Lucinko ahoooj :-)) miluji Tvé receptíky a tento určitě vyzkouším :-)) Vypadá velmi chutně :-*.. Zídka krásně roste.. neřekla bych, že je to Tvůj boj, spíš ses v tom našla, protože to máš skvěle naskládané! Co skvěle.. dokonale! Píši jedničky za recpet i zídku a jdu se kochat.. dál Tvým blogem :-)

krásné dny
Unknown píše…
Ten recept vypadá božsky, musí to úžasně chutnat:) a zídka je perfektně poskládaná. Když člověka něco baví tak práce jde od ruky. Hlavně ať je to podle Vašich představ o ideálním bydlení. L.
Ľubica píše…
Milá Lucka, tá bábovka vyzerá veľmi vábne a je to dobrý nápad.
Ja som niekedy už zúfalá, keď vymýšľam čo zase uvariť ten mojej bande doma.:)
Určite sa nechám inšpirovať Tvojím receptíkom.
Pekný deň.
Ľubica
Anonymní píše…
Dobrý večer, jste moc šikovná, využiji i váš recept, ale hlavně se nemůžu vynadívat na zídku. Přesně takovou si představuji na našem pozemku, v místě, kde původně stála stodola a zbyl po ní kousek obvodové zdi. Je kamenná, původní, krásně by se na ni hodilo něco pnoucího a u toho posezení, bohužel se pohnula během stavby domu a je nestabilní, musí se rozebrat. Tak bych chtěla takovou zídku postavit, jen nevím jak. Ta vaše vypadá krásně, mohla bych požádat o postup? nebo kde se dá najít návod? :) na 2.fotce jako by byla skládaná "nasucho", bez malty..? Zatím jsem našla na internetu jen obrázky, ale ne návod a ne od někoho, kdo by to měl tak pěkně jako vy. Nelíbí se mi zdi, kde je víc malty než kamene...
Na první fotce vidím nějakou izolaci u země, a větší množství malty, jako by to byla jakási základní zeď, o kterou se pak opírá ta "suchá"..?

Blog máte moc pěkný, ráda sem chodím nakukovat, číst a inspirovat se. Je osvěžující i to, že se tu neřeší starosti a problémy světa, jen domácí život. Díky za možnost návštěv :)
Lenka od vody
Lucie Living píše…
Mery , moc děkuji...no jo s tím deštěm je to trochu nevyvážené, někde je ho moc, někde málo. Krásné dny!
Lucie Living píše…
Amelko, děkuji! Jo a je to od oka, množství tak jak na obrázku:-)
Lucie Living píše…
Zuzí, moc velký dík! Ohedně zídky, boj je to v tom, že to neskládám já, jen jsem musela pracantům vysvětlit, že nechci zeď z malty ale z kamení...a to byl trochu boj :-))) krásné dny!
Lucie Living píše…
Lucie , moc děkuji. Nejhorší je, že ty představy se občas změní...ale snažíme se držet dělat věci nějak aby k sobě ladili, ale člověk neustále objevuje nové věci a nápady a chtěl by je hned zkusit:-)
Lucie Living píše…
Lucica, tak zoufálá z vymýšlení večeře bývám občas taky :-)Krásné dny!
Lucie Living píše…
Lenko, nejprve moc děkuji za návštěvy a komentík. Ohledně zdi...na první fotce začali pracanti budovat sami...druhý den to museli zbourat, protože naše představa byla jiná....jde o to naskládat kameny s minimálním množstvím malty, je to trochu piplačka a přebírání, ale výsledek stojí za to.Malta tam je , ale stavitel se musí snažit dávat ji tak aby byla co nejméně vidět a najít ty správné kamany vedle sebe...x krát museli kus rozebrat , když se snažili to ošidit nějakým kamenem , který tam dali nakřivo a pak ve zdi vzniká nechtěná vlnovka, ale když se chce tak to jde:-)

Přesně tak, myslím, že míst na síti , kde se právě řeší starosti a problémy světa je až až...jsem ráda , že někoho potěší přečíst si celkem obyčejné věci a malé radosti a mě dělá radost o nich psát a hlavně fotit :-)

Krásné dny!
Anonymní píše…
Děkuji za odpověď, Lucie, tak se pokusím, fotky zde jsou důkaz, že to jde :)
přeji hezký týden odpočinku a klidu bez potomka :)
Lenka od vody
Anonymní píše…
Mirka

Děkuji za velmi inspirativní blog. Ráda bych se zeptala k receptu na vajíčkovo špenátovou bábovku, zda se musí forma nejprve vymazat a vysypat nebo směs nalít rovnou? Děkuji a přeji množství inspirace. Mirka
Lucie Living píše…
Mirko, já děkuji za pochvalu. Formu jsem vymazala máslem, ale asi záleží na typu formy, moje má teflonový povrch. Krásné dny!

Populární příspěvky z tohoto blogu

poloostrov Hel Polsko

novinky...

můj malý byznys v roce 2023